Trimbehandeling
Hoe gaat een behandeling in zijn werk? U neemt contact op via whatsapp, email, telefoon of vult het contactformulier op de website in. Daarna zal Anneke een afspraak met u maken.
U neemt de kat in een vervoersmand of reistas mee. Kies het liefste een vervoermiddel waarvan de bovenkant ook open kan, zodat de kat er niet uitgetrokken hoeft te worden. Op deze manier is er minder stress en dat is wel zo prettig. Gelieve ook een eigen dekentje mee te nemen, zodat de vertrouwde geur aanwezig blijft voor de kat. We willen namelijk voorkomen dat de trimsalon als negatieve ervaring wordt beschouwd. Mocht de kat juist een tuigje gewend zijn, dan mag dat ook gerust in plaats van vervoeren in een mand of bench.
Anneke zal eerst kennis maken met de kat op de trimtafel. Even aaien, laten ruiken en ondertussen alvast voelen met de handen waar de problemen zich bevinden. De nagels worden geïnspecteerd, want soms groeien deze krom of zelfs terug in de poot. Als het even kan, worden de nageltjes van de voorpoten geknipt. Het is maar 1-2 millimeter, maar wordt gedaan voor eigen veiligheid. De meeste katten hebben ongemak of zelfs pijn van klitten of vilt. De kans dat een kat agressief wordt is aanwezig. Door het scherpste puntje van de nagel te halen, zorgt Anneke ervoor dat zij niet volledig open ligt na een aanvaring.
Daarna wordt de vacht goed doorgekamd, waardoor dode haren verwijdert worden en de vacht weer goed kan ademen. Klitten worden uitgepluisd en gekamd en indien noodzakelijk weggeschoren. Na afloop van de behandeling gaat de kat weer mee naar huis en is deze klit- & viltvrij! Het allerbelangrijkste is dat de kat weer zonder pijn en zonder beperking van bewegingsvrijheid mee naar huis gaat. Dat bevordert het welzijn van de kat en dat is wat we beide willen bereiken.
Er wordt aandachtig gekeken naar stress-signalen die de kat vertoont en als het echt even teveel wordt, lassen we een korte pauze in. Tevens mag de kat zich ook vrij bewegen in de ruimte, hij/zij wordt niet constant gedwongen om in bepaalde posities te zitten. Anneke is ook gediplomeerd én erkend gedragstherapeut voor katten. Zij voelt dus feilloos aan wanneer het teveel stress oplevert. Maakt u zich wat dat betreft vooral geen zorgen! 😉